Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Pappas sista önskan

om du prompt ska säga något 
på minnesstunden
så var ärlig
jag var inte världens bästa pappa

säg att jag var frånvarande
för det mesta
att jag gick helt upp i mitt kall
mitt heliga uppdrag

berätta att jag blev avfälling vid fyrtiofem
att jag gjorde allt det
jag förbjudit dig att göra
av hänsyn till Gud

hymla inte med min dubbelmoral
jag hade en måttstock för andra
och en mycket längre för mig själv
säg att jag övergav dig

men att du tog dig tillbaka
till min värld
när jag var gammal
och att vi pratade

undanhåll inte sanningen
blod var inte tjockare än vatten
jag tog till mig främlingar
satte dem före mitt eget kött och blod

säg att jag ångrade allt
i många år sökte en utväg
eller - nej -
det kanske räcker att du vet ...




Fri vers av Ulf Lundin VIP
Läst 43 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2024-05-24 09:35



Bookmark and Share


  Gunnar Hilén VIP
Kram från en medpappa med full förståelse för uppdragets svårigheter.
2024-07-04

  Emanuel Sigridsson VIP
En text som djupet ställer frågan: vad är ett heligt kall och till vem är kallet riktat till? Här finns också svårigheten med att allt fallerar. Det som var är inte längre. Kan det bli värre?

För mig handlar det om trons olidliga lätthet när tron tvingas till dogmer. Tro är subjekt och inte ett verb.

Sen är det personliga rörande och hugger tag i läsningen. Kanske man kan säga: Den som är .... kastar första stenen. Döm inte ringer mellan raderna i min läsning.


2024-05-27

    Sefarge VIP
Imponerade "berättelse"
I all sin med-mänskliga
förgänglighet o i detta
fall med distans
så väl-skrivet!
;)
2024-05-24
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Lundin
Ulf Lundin VIP