Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ur stormens öga

Det var natt, månen lyste och stjärnorna gnistrade.
Vinden tjöt runt knutarna med en kraft som ingen kunde mäta sig med.
Träden höll ett krampaktigt tag med rötterna i marken.
Men hur hårt dom än kämpade klarade alla sig inte.
Knakandet och brakandet av träd som föll,
var det ända som riktigt kunde överrösta vindens allt högre ylanden.
Löven virvlade runt i en oändlig dans av sand och anat skräp.
Marken ren- skrapades från smuts, löv, bråte och annat skräp,
allt tog den härskande vinden med sig.
Snabba skuggor försökte korsa marken när deras skydd tagit stryk av vinden.
En del klarade den riskfyllda flykten andra inte.
Förtvivlande tjut hördes mellan vindarna,
från djur som förlorat sina anhöriga i stormens starka armar.
Någonstans kunde man ana rytandet av ett lejon,
kanske hade han just denna natt förlorat sin familj.
Men detta som kan tyckas så eländigt var bara naturens gång.
För nästa dag var ändå en ny dag,
som skulle föra med sig något nytt både på gott och ont.
Överallt fanns en väntan på att stormen skulle bedarra.
Då skulle ett nytt liv börja.
Ett försök att koma till ro igen hitta ett hem och bilda familj.
En motgång betydde inte att alla skulle gå under.
Alltid fanns det någon som överlevt och vågat se stormen i vitögat.
Det kommer aldrig att betyda slutet bara en ny början!




Fri vers av Sally
Läst 500 gånger
Publicerad 2006-08-22 20:14



Bookmark and Share


    SweetestAngel
Den ända jag stöe mig på är att det är ett "han" lejon... fast det är nog bara jag. Skit cool bild... när man ser den så är det "wow", passar bra med texten. en av dina bästa texter, tycker jag. Tre bästa tror jag... :P :)
2006-09-02

  stella
Skön gestaltning av någonting som kan tolkas på många sätt. Du förmedlar en positiv känsla av hopp under det mörka. Har du fler?
2006-08-22
  > Nästa text
< Föregående

Sally
Sally