Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En del frågar mig utan ord...


En del frågar mig utan ord
En del frågar mig men med andra ord;
varför jag ser så ledsen ut

Eller undrar varför mina händer darrar
Eller varför jag pratar så mycket
även om jag inte gör det

Är de kanske egentligen obekväma med
vad jag säger eller vad jag har att säga,
eller ännu värre, obekväma med mig som person

Jag frågar mig själv numera varför jag ofta skiter i allt
Eller lever livet, om ni så vill
Varför jag mår så dåligt av strama tyglar och regler bortom sans och förnuft.

Jag tror jag har ett av svaren
Eller har nyckeln till mitt hjärta
Att jag förlorat för mycket
Men även vunnit en massa

Jag borde skämmas, jag som nu har det så bra,
ändå låter sorgen regera

Sanningen är den, att jag kan inte dölja den...sorgen
Den har slagit rot i mig på gott och på ont.

Den sorg jag har i kroppen låter mig skita i allt som jag anser som är oväsentligt.

Problemet är att allt för många inte verkar se det jag ser
Men till de säger jag; livet är kort. Borde inte frihet vara bättre än tvång?




Fri vers (Prosapoesi) av Anders Nordlander VIP
Läst 34 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2024-06-07 01:58



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
En människa kan måla med färg, ord eller på andra sätt som målande uttrycka sig, mim, dans, sport, talträngdhet (sagostund för barn) eller i en sorts trädgård, brädgård för att bygga slott, i sanden sandslott, i anden lustslott... en del människor gör vad de kan genom bedrägligt beteende, verka vara något de inte är, som när en skådespelare låtsas att de kan framföra fordon utan hyfs...
2024-06-15
  > Nästa text
< Föregående

Anders Nordlander
Anders Nordlander VIP