Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En lång resa tog mig hit Ensamhet till en samhet Närmare än jag trodde Det svåraste jag gjort


om jag dör litegranna

Om jag dör lite granna
Blir jag mitt själv lite mer
Ingen dröm att besanna
Jag ler åt allt som jag ser

När jag blir den som lider
Och möter min smärta i sig
Jag lever i känslan som svider
Så ler själen åt dramat i mig


Om jag dör lite granna
Jag var nån du kände ett tag
Ingen roll att bemanna
Och blir nåt nytt här idag

Bakom lilla personen
Kan jag älska min dans
Men Uppslukad av illusionen
Kommer min själ ingenstans


Om jag dör lite granna
utan historien om mig
Kan vi två vara sanna
om du släpper historien om dig

Om Jag blir fri från att jaga
Fri från att springa ikapp
Från smärt och mot att behaga
Ett barn utan blöja och napp


Om jag dör lite granna
Finns ingenting kvar att förstå
En hjärnan vill greppa och scanna
Inget en tanke kan nå

Om jag vågar att släppa
Blir det helt tyst för en stund
Inget omkring går att greppa
En oändlighet i en sekund


Om jag dör lite granna
Ja ser den som ser att jag ser
Nånting innan men inte nåt annat
Nåt som hundar och barn redan e

Utan min rädsla för döden
Nåt fint i allt har ett slut
Blir mötet med lusten och nöden
Ett renare liv än förut




Skapa | Skriva av Johan207
Läst 61 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2024-06-07 10:41



Bookmark and Share


  Dreamcatcherpoetry
Immensely beautiful and deep. Well done!
2024-06-07
  > Nästa text
< Föregående

Johan207