Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Där bilder får tala

Jag ser röken söka sig ut ur min mun
genom min ande
den förpestar min luft och mitt
rum

Jag ser skiten i lager på mitt golv
mellan sprickorna
där ångesten vandrar om
natten

Tiden läker alla sår
men de som inte läker
består

Saknaden, är vass
ibland
även känslor
från stund till stund

Kalla hjärtan sviker inte
men varma hjärtan
lever

Jag ser röken ringla och kringla
innan den lättsamt ytligt försvinna
den förpestar luften i mitt rum
men ger luft åt sorgen i själen.




Fri vers av Patrik Valler
Läst 243 gånger
Publicerad 2006-08-23 06:47



Bookmark and Share


    Dandelion
En dikt som känns verklig.
Man ser allt det där smutsiga, hemska, men gör inget åt det. Man har blivit så sviken, så arg och ledsen för det, att man helt tappat handlings förmågan. Har jag förtstått det nåt sånär?

Du lägger upp dikten bra, känslan kommer fram tydligt och ditt bildspråk är bra utan att bli förmycket.

"Jag ser röken ringla och kringla
innan den lättsamt ytligt försvinna
den förpestar luften i mitt rum
men ger luft åt sorgen i själen." Min favorit del. Fint att hitta tröst i allt det hemska.
2006-08-23
  > Nästa text
< Föregående

Patrik Valler
Patrik Valler