Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tåspetsdans

Vinden kränger de lealösa pionerna.
De släpper sina kjolar
som kollapsade ballerinor
med brutna ryggar.

Rosa fägring och tunga parfymer
mörknar och multnar.
De vissnar överdramatiskt
och utan skam.
Känslan av att allt är för sent
dansade en sista dans
i sommarskymningen.
Nu är det farväl.

Tron är ömsom fördold
ömsom uppenbarad
som månens många ansikten.
Jag täcker mina ögon när jag ber
och frågar:
När ska världen någonsin helas?

Kanske när pionjärerna bland pionerna
balanserar sina tunga huvuden
och vissnar upprättstående
i en behärskad tåspetsdans.




Fri vers av Rafmagn VIP
Läst 39 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2024-06-21 10:54



Bookmark and Share


  Jan Widströmer VIP
Originell och målerisk om bortvissnande i det lilla, också med tanke på det hotande stora.
2024-06-23

  Kungskobran VIP
Så fint, bokmärkes
2024-06-21
  > Nästa text
< Föregående

Rafmagn
Rafmagn VIP