Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den fjärde

Tre duvor på stan.
Den första. Den andra. Den tredje.
Som att se sig själv.
I vattenpölens spegling.
Men jag tittar bort.
Mot den fjärde.
Den som aldrig kom fram.
Utan som försvann.
I en vattenpöl.
Utan spegling.
Så nära mig själv.
Att varje andetag hörs.
Och vattenpölen.
Var aldrig.
En del.
Av mig.
Men när jag plockar upp henne.
Torkar bort vattendropparna.
I hennes blick av skadeskjuten sorg.
Så obeskrivligt tragiskt.
Hennes trauma vilar i min hand.
De andra tre samlas runt henne.
Jag känner deras medlidande.
De känner min.
Någongång i mitten av sommaren.
Vi befinner oss.
Och allt jag tänker på är vinterns kyla.
Och vattenpölen blivit till is.
Vem är jag då?
Om sanningen ska fram.




Fri vers av Black raven VIP
Läst 19 gånger
Publicerad 2024-07-03 04:12



Bookmark and Share


  Gunnar Hilén VIP
Vilket möte !
2024-07-03
  > Nästa text
< Föregående

Black raven
Black raven VIP