Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
var till jakt o älskog klar.


Farfar uti unga dar

Förr var kvinnor helgonförklarade.
Numera möts man av förvåning om man öppnar en dörr
och låter damerna gå först.
Ta av sig hatt eller keps skäms man för vid en hälsning.
Gå före damer i trappan behövs inte, kjol är ute.
Dra ut stolen och skjuta in den under flickan har man glömt.
Resa sig då hon skall gå och pudra näsan - vad är det?
Talet till kvinnan vid middagar, får man bara se på gamla filmer.
Låta damer ta först och välja bästa biten på fatet. Icke.
Förr var nej ett nej och ja ett ja.

Nu är tiden ur led.
Fem karlar våldtog en yngre kvinna på en toalett i
centrala Helsingborg.

Vart är vi på väg?????





Övriga genrer av Lennart Ekman
Läst 388 gånger
Publicerad 2006-09-04 18:57



Bookmark and Share


  Kimsan
Jag håller med dig, vart är vi på väg?

Jag är kanske "gammalmodig" i mångas ögon men jag undrar också var ordet respekt har tagit vägen.

Jag tycker inte det är fel att en dörr hålls upp eller stolen dras ur vid middagsbordet.

Jag är uppvuxen i sådan miljö och har fått lära mig att så gör man.

Vanlig vett och etikett helt enkelt.

Men idag tycks många inte veta vad det är? Det handlar naturligtvis om kulturändringar, generations skiftningar och tidernas förändras.

Men ska vi verkligen sluta respektera varandra för det?

Nej jag tycker inte det .

Bra skrivet

Kim
2006-09-13
  > Nästa text
< Föregående

Lennart Ekman
Lennart Ekman