Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Erik


När expediten drar ett dåligt skämt mitt i allt kaos.

”En man avled och ytterligare två skadades allvarligt vid en singelolycka. Det var en personbil med fyra yngre män som vid 22-tiden körde av väg 45 vid Brocksjön och av okänd anledning voltade”...Suus. Min hjärna upphör att fungera. ”Och nu vädret”

Kuratorn kommer förbi där vi sitter,(Hon är mycket utbildad) kastar ett paket servetter till oss och viskar väsande, nästan ohörbart: Ta ner fötterna från bordet, sen går ni på lektionerna, eller hur.

Jag går tyst med 200 andra elever in i aulan. Minnesstund kallas det. Solen skiner på oss och det är klart att du är här, hos henne när hon gråter. Jag hör hur hon försöker låta bli, kväver inne tårar och andas tungt. Vi vill ju inte höras. Vi har aldrig varit så tysta, brukade vara vilda som djur när vi skulle hitta platser att sitta på, inte idag. Idag är det annorlunda. Idag är vi en mindre och ingen vet varför \"av okänd anledning voltade\". Fy faan ni vet ju, det gör så jävla ont.
Gråter hejdlöst gör vi och längtar hem. Vissa gråter bara i hjärtat men det syns ändå. Det skär i oss och alla längtar hem. Jag letar efter det vanliga, som att äta, andas, jobba, handla.

Damen i kassan ler.

\"Ha en fortsatt trevlig dag\".




Fri vers av Elsa
Läst 392 gånger
Publicerad 2006-09-13 12:06



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Elsa
Elsa