Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
fortsättning på \'kungen och kärleken\'


trolle tinkason




ett barn till tinkas kung knege föds
med öron spetsiga som månen
och svans som ett djur i skogen

hans ögon är klart gröna och håret
likt tinkas gyllene skimmer
hans naglar är långa och krökta

han reser bort över havet med
ett skepp på vars segel solen är
målad och fyrtio män sköter årorna

bakom solnedgången försvinner han
aldrig ses han åter; kärleksbarnet
med det gyllene håret





Fri vers av Turid
Läst 332 gånger
Publicerad 2003-12-20 11:57



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Turid
Turid