Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skrevs för kanske tio år sen. En slags hyllning till min gamla hemstad


Stockholmsk aftonraga



Det är som att färdas
i blå skymning
på en stilla flod
till hälften i verkligheten
till hälften i poesin

Hela Stockholm
tycks ha formats
till ett mellanting
mellan en bergsby
i Anderna
och ett sommarkvällsöppet
Gröna Lund

På Drottninggatan
dansar lysande eldflugor
i natten
eller är det
gatuförsäljare
som demonstrerar
den senaste flugan?

Vid en tunnelbanenedgång
hörs ur uppmonterade högtalare
hjärtskärande sång
från en äldre dam
med hjulförsedd orgel

Nere i tunnelbanan
spelar sydamerikanska indianer
flöjt harpa och gitarr

Vid Konserthustrappan
står en gammal man
från Manilla på kryckor
och spelar munspel och ukulele

I det ljumma kvällsmörkret
är det som om allting
smälter samman
till en allt försonande
stockholmsk aftonraga




Fri vers av Masse
Läst 393 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2004-12-01 12:41



Bookmark and Share


  Deni
riktigt skön beskrivning av dina upplevelser.
Jag är också glad över mångfalden av kultur i vår storstad.


2004-12-06

  Myself
fin denna,anar andra länder och världar.
2004-12-01

  ospray
beskrivet...man kan nästan känna luften...
2004-12-01
  > Nästa text
< Föregående

Masse
Masse