Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

höströd

höstens dagar le åt helvete
klättra på karlavagnen
jag duschar i regnkläder

fel skor som går över almanackans schack
tackar jag bock till tusen mitt i en kyss över bord
med vin som pålägg och feberlakan smakar i en obäddad säng
tänk

jag är en länk, till rymdens tapet, där klister fastnar i vakum
och jag utan hjälm
ramlar i ost, på månen, naken

sexäventyr som går över styr, babord mellan dina ben, och allt
är på tv inspelat med min nya dvd.
packeterat med flytväst, osänkbar med flytväst. gul som en ost

frost att strö i müslin.
löv i bröd.
gallongummi och torra kinder att blöta med snor.

lite vindrutetorkare på filmkvällen att lattja laban,
sen ramla med skatboarden över styr där kottar ligger,
tillbaka.
utan ljus.

ramla tillbaka i silke, i jul. klapp på kinden, dusch av
kolasås, med grädd. som en med i tv kaka att ta när man mår
bra.

med dig. somna om i repeat, skäras sönder igen och igen
i en brödrost, lite bränd utan väckarklocka
förlåt.

klättra på karlavagnen utan repstege, med flytväst, till imorgon.
oktober. le.
galonduschar springer nakna och svettas blöta i slutet av rondellerna
på bussen där jorden gråter.
där torkar jag upp och torkar ur.
höst stöv
kyss min röv




Fri vers av gipskatt
Läst 380 gånger
Publicerad 2006-11-08 19:38



Bookmark and Share


    Grönt
även om jag kanske inte hänger med hela tiden och vissa liknelser (gul som ost) kanske känns lite uttjatade så måste jag säga att merparten av dikten lyser och du lyckas också skapa många "nya" bilder för mig. njutbar läsning som inspirerar :)
2007-01-17

  Cyanid
Åh, Anna. Det märks att det är du som skriver.
En fantasifylld bergochdalbana med ågren på första parkett.
Jag tycker om det. Och dig.
2007-01-16
  > Nästa text
< Föregående

gipskatt