Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fanta och kaviar


Du var onaturligt lång, likt en överdimensionerad Disney figur.
Själv såg jag oftast ut som en Rumpnisse med mitt ostyriga hår och korta, små ben.

Dina matvanor var föresten osmakliga med kaviar och ost på varje smörgås.
Själv brukade jag skölja ned ett äpple tillsammans med Fanta ifrån kiosken bredvid.

Nattmänniska var du också.
Och liknade en återuppväckt zombie innan 12-slaget varje förmiddag.
Detta medan jag själv satte väckarklockan alldeles för tidigt.
Bara för att samanställa mina föreläsningar i ett färgglatt mappsystem.

En Mercedes hade du.
Röd och nylackerad.

Och där kom jag med min cykel.
Grön och rostig.

Så vad finns det att säga om kärleken egentligen?
Mer än att den beter sig som en tonåring med utegångsförbud
Och gör precis tvärt emot.




Fri vers av Naemi
Läst 566 gånger
Publicerad 2006-11-11 14:34



Bookmark and Share


  barfotafantomen
en synnerligen trevlig text.

jag föll först för titeln som lovade något, något som dina ord sen höll vid.

jag är svag för dessa vardagsbeskrivande ord som känns som du beskriver dig själv: rumpnissig, ostyrig och med korta, små ben. jag blir liksom förälskad i denna sortens vardag, som jag själv försöker leva.

tack och godnatt!
2009-12-22

    Janniqa
Hihi, men du, ja tycker inte den sista raden behövs, sluta med tonåring frasen, de ger mer åt läsaren annars känns de som kaka på kaka för de du skriver i sista raden menar du ju i tonåringsfrasen. bara ett tips :-)
2006-11-27

    ej medlem längre
Gulligt..ja den kärleken..
2006-11-16
  > Nästa text
< Föregående

Naemi