Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vi talade om dig i dag....


En vinge av akvarell


Jag hade velat lägga en vinge över dina ögon
med dina vackraste drömmar målade
på insidan i ljusa akvarellfärger
då din värld var lika krackelerad
som en uppgrävd vas från antiken

men sorgnätets täta knutar måste knytas upp
en och en innan dagarna åter kan ställa sig upprätta

och jag vet att inget skydd fanns att ge
och att tröstens arm var för kort
när den sanna vänskapens torn rasade
och brändes ända ner till grunden.

Du har klättrat på stegar med pinnar som brast
och snickrat nya med egna verktyg
och står nu åter stark med minnen och ärr.




Fri vers av _Mian_
Läst 398 gånger
Publicerad 2006-11-16 22:49



Bookmark and Share


  arbetaren
Jag önskade att det inte var en nära vän som var inspirationen!
Vackert berättat, vackert som en dag, vackert som en kärleksförklaring!
2006-11-25

  noname_realmind
Denna akvarelliska vinge får hjärtat i darrning...
En så vacker dikt som berör!!

Fastnar mest för 3:e stycket, men
hela dikten är fantastisk.
Bokmärke direkt!!
2006-11-23

    Grönt
Jag säger som Lili: vilken tjusig rubrik!

Och första stycket är verkligen ljuvligt! tyvärr tycker jag inte att håller samma nivå som de övriga.. Men annars var dikten väldigt fin :)
2006-11-16
  > Nästa text
< Föregående

_Mian_
_Mian_