Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Numera finns mest leksakshästar.


Timmerhästen

Timmerhästen

Jag är en gammal timmerhäst,
som går här på min vall.
Jag trivdes ändå allra bäst
att släpa gran och tall.

Fast snön var djup och kölden bet,
jag stretade och drog,
men sen i skogar där jag slet
maskiner övertog.

Jag drog små barn sen i en park
i kärror några år
- för den som ivrig är och stark
känns sådan syssla svår.

Jag har den enda trösten - än
är allt ej riktigt slut.
Jag går väl här till hösten, men
då ska jag stämplas ut.




Fri vers av Nicke Sjödin
Läst 2040 gånger
Publicerad 2007-01-16 19:40



Bookmark and Share


    Lillemor
Jag är således förtjust i timmerhästen
2007-01-17

    Lillemor
För mej trampar din ardenner (för det är väl en sådan?!) i Dan Anderssons spår. Återigen hör jag folkmusik i dina texter...Finn Zetterholm, mfl. var är ni???? Tänker även allegoriskt....
2007-01-16
  > Nästa text
< Föregående

Nicke Sjödin