Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Lite tankar om teodicé-problemet, och ansvaret med att vara människa. Skriven nov 05.


Är Gud orättvis?

Är Gud orättvis?
Ja, om man ser det som orättvisa
att ge tillfällen för utgivande, självuppoffring
generositet och kärlek

Är Gud orättvis?
Ja, om man ser det som orättvisa
att ge mycket till några och mindre till andra
så att de rika kan skänka glädje genom givande
och de fattiga skänka glädje genom tacksamhet

Är Gud orättvis?
Ja, om man ser det som orättvisa
att en människa i sanning kan känna sig behövd
och göra en livsavgörande skillnad för andra

Är Gud orättvis?
Ja, om man ser det som orättvisa
att tvingas acceptera sina egna och andras svagheter
och att kunna förstå och älska andra
utan att vara som dem

Är Gud orättvis?
Ja, om man ser det som orättvisa
att förlåta hela världen allt ont den gjort
genom att låta skulden vila på sin egen son
som bär skulden in i döden

Då är han ruskigt orättvis.




Fri vers av Mr. White
Läst 294 gånger
Publicerad 2007-02-09 02:06



Bookmark and Share


  Marreb
Bra text med en del lite nya infallsvinklar.
2007-06-24
  > Nästa text
< Föregående

Mr. White