Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Titelspåret ur \"Svackan\". Ett försök att byta perspektiv. Känns lite ojämn i formen, den har sina svackor.


Svackan

Får man lov att njuta
av en svacka
såväl som av en framgång

Får man lov att njuta
av en macka
som landat med smöret neråt

När allt bara går fel
får man tacka?
när man tog tandkräm i håret i stället för gel

Får man lov att bada
i sin egen misär
om bara för en liten stund

Får man se sina känslor i ögonen
för att se hur de är
när man gått på ett känslornas grund

Då blir man djup, för båten måste loss
när den fastnat på ett skär
havstulpanerna står i full blom och skrattar med oss

Själen-kölen har fastnat
mellan två problemblock
Farbror Melker har inte rätta knycket

Vi måste ha lastat
för många lock
såna man lägger på när det blir för mycket

Svackan, kom hjälp båten i lä
ska du va här får du allt hjälpa till
annars får du inte va med




Fri vers av Mr. White
Läst 390 gånger
Publicerad 2007-02-22 23:21



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mr. White