Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

arkeologer

 

när ska vi sluta skopa upp
det som har varit som vaniljglass
en sötma och njutning i en klass
som allt det här aldrig når upp till
mindre och mindre ju mer vi vill

när ska vi sluta rulla runt
bli täckta av gammal sommarkärlek
minnen helt utan ärlighet
som allt det här aldrig når upp till
kommer hitta så mycket mer än vi vill

jag vill fylla igen mitt hål, skjuta hål
på gamla ballonger av drömmar, vi glömmer
även skönheten, skörheten
i det gamla porslinet
det som vi åt vaniljglass från
som barn
när ska vi sluta skopa upp
det förflutna, och med slutna
ögon rusa in i nästa sommar
den skulle kunna vara allt vi vill

men vi kommer inte att känna solen
bara brännas av tårar
som vi fäller över smaken av vanilj




Fri vers av Bensin
Läst 267 gånger
Publicerad 2007-03-17 09:54



Bookmark and Share


  Nina V A
Superskön läsning och man sluts lätt in i dina bilder, härligt levande språk - bra!
2007-03-17
  > Nästa text
< Föregående

Bensin
Bensin