Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Familjehem

Ni mördade långsamt
plågsamt tynade jag bort, gick vilse
bland era verklighetsfrämmande världar
uppmålade i andra svårförstådda tider

Som liten fick jag oljemålningar
med hälsningar från en farförälder
lärde mig att sky välmenandets värme
att föredra denna iskalla ärlighet

Jag levde i den avskalade lägenhet
en spegel, för alltid min spegel
och ur all denna tomhet växte krocken
jag, mellan er tid och min tid

Och nu undrar jag om jag blev för mycket jag
om jag är för mycket jag


Förutsagt att jag inte för vidare
vilkor av tystnad, vilkor av respekt
förtjänst och rättvisa väger lätt
vem äter sig mätt på hänsyn

Jag undrar vem som hade vilken uppgift

lär brödet självrespekt?
lär vinet livskärlek?
Lär arvssynden upp mig till sin?




Fri vers av puzzlekid
Läst 385 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-03-25 22:24



Bookmark and Share


  Jean-Michel Orblin
Va trist för dig.
Jag fick ett bra familjehem.
2017-07-23

  Jean-Michel Orblin
Va trist för dig.
Jag fick ett bra familjehem.
2017-07-23
  > Nästa text
< Föregående

puzzlekid
puzzlekid