Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
nej, kärlek är inte lätt. Texten tillägnad god vän


För ibland kanske stilla flytandes är bättre än äventyrsbad och vilda floder



ja, det är väl lite som
du vet
när man får en kallsup
av förtjusning och pirr i magen

får för mycket
för snabbt
och resultatet kanske inte blir
sådär jätteunderbart

och när man sen tänker efter
kommer man på
hur underbart det var
att bara få ligga
helt stilla
i vattnet

flytandes

att inte behöva doppa huvudet
att inte behöva känna vatten
rinna nerför kinderna
att inte behöva oroa sig
över vad man nuddar med tårna
på botten

botten som man egentligen aldrig vill nå
inte i något sammanhang
överhuvudtaget

för ibland kanske stilla flytandes
är bättre än äventyrsbad och
vilda floder

ibland kanske det är bättre med
det trygga
och mjuka
istället för det nya oförutsägbara

kanske att du egentligen vet vad du vill
men inte får tanke till handling

kanske är du rädd för gamla mönster
eller så är det dom du längtar efter
allra mest




Övriga genrer av epelkawka
Läst 540 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-05-21 18:05



Bookmark and Share


  joweeel
förresten, jag bokmärker den här... så att jag lättare kan nå den när jag behöver den.
2007-08-22

  KonstigaKatter
Mycket bra tankar, fundering överhuvudtaget. Ja, Kanske är det så. Åtminstone då och då:)
Gillar diktens form, uppbyggnad, de två första strofferna är perfekta för vidare konklusion
2007-05-21
  > Nästa text
< Föregående

epelkawka
epelkawka