Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tro det eller ej, men den här dikten handlar faktiskt om skolan. Jag ska snart sluta nian, och flytta hemifrån till en annan stad.


Dags att byta skor

Det är dags.

Snart ska mitt eviga oväder luckras upp.
Efter tio långa år ska de mörka molnen skingras, och regnet upphöra.
Ensam står jag sedan förvånad, med solbrillor i mörka natt
Kanske hade jag förväntat mig mina drömmars skatt, en het sommardag under en skuggig hatt.
Men icke, här står jag nu i kylan och huttrar.
Men inte särskilt besviken
För liksom ett frö gror i den fuktiga mörka jorden, gror dagen i varje natt.
Jag står ensam i mörkret, övergiven av min barndoms trygghet. Sviken av mitt varma bo. Men jag ler, för jag är redo att pröva mina vingar, redo att kliva ur min gamla slitna sko.




Fri vers av jOhannanas_
Läst 239 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-05-21 20:11



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

jOhannanas_
jOhannanas_