Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

mitt drömhus

lerhuset
i skogen
med de tjocka väggarna
rundade fönster som man kan sitta i
snidade drakar på stuprännorna
längs de åtta kanterna
och dörren
utan lås och med trähandtag

stenskiffer på taget
format runt
vilar ovanpå

inuti
golvet, trätiljorna i det stora rummet
soltecknet infällt
och jag dansar där
vilddans vackerdans
bjälkarna i taket
öppna spisen med brasan tänd
spiraltrappan i smide
till sovloftet med plats för många bäddar

och stegen, stegen
till platsen under stjärnorna
den inglasade kupolen
där hängmattan finns
för kvällar och dagar
att betrakta och vila
under himmelstaket

köket med utsikt över sjön
och det varma stengolvet
järnspisen
och ovanför hänger
torkade örter till m at och husapotek

rejält timrat bord
med bänkar i mörkt trä
och de drejade tallrikarna
fyllda med väldoftande
hemma odlat och kärlekslagat

mannen med de glittrande ögonen
trummar vid eldstaden
och barnen
blondlockiga i tinningarna
efter sommarlek

min dröm
och drömmar kan bli sanning!




Fri vers av älvali
Läst 409 gånger
Publicerad 2005-03-12 16:48



Bookmark and Share


  David Liderfelt
Känns som en plats man vill vistas på. Bara att börja spara..
2005-10-19

  Bizon
Kärlek till dej Älvali

Önskar din dröm blir den sanning du längtar.

Det är enj vacker längtan - full av livets fina möjlighet...
2005-05-30

    ej medlem längre
Otroligt vacker beskrivning. Du har ett sätt att beskriva som påminner mig om någon. Kommer inte på vad hon heter nu. Men det är bra mycket bra.
2005-03-18
  > Nästa text
< Föregående

älvali
älvali