Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Alfeios sång


Långt innan vi möttes hade jag fotograferat
dina osynliga steg och gjutit en tidsplattform
av dess avtryck, utan den ringaste vetskap
om att du hela tiden stått brevid
på en armslängds avstånd från en okänd begynnelsepunkt.

När du sedan lämnade berget,
och gick över det krigshärgade kullarna,
med en gerillakrigares blick, som förlorat men segrat,
kunde jag på avstånd känna din andning
svepa över mina nackfjun och höra hur vattnet steg
till ursprungsnivå i Floden Okeanos.




Den Grekiska antiken:
Floder fungerade i många fall som naturliga avgränsningar av land eller områden och ett känt exempel på detta var den mytiska floden Okeanos som bildade gränsen mellan himmel och jord och avgränsade den kända världen, liksom Midgårdsormen gör i nordisk mytologi. Flodgudar, liksom bergsgudar, var vanliga i det antika Grekland.

Fotnot: Alfeios, flodgud i den Grekiska mytologin.




Fri vers av _Mian_
Läst 349 gånger
Publicerad 2005-03-22 15:45



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Tack för en vacker och majestätisk text!
2005-03-22
  > Nästa text
< Föregående

_Mian_
_Mian_