Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I maktens korridorer.

I maktens korridorer, vandrar de själösa grå
de saknar tro, hopp och kärlek och fäller ingen tår
I maktens korridorer, där utövas en religion
de dyrkar svarta hav och gröna pappersark som bygger deras tron.

I maktens korridorer, slukas hårda stenar till lunch
till frukost äts det silver och till middag äts det guld
I maktens korridorer, där sover man i lugnan ro
för i maktens korridorer där finns ingen framtids tro.

I maktens korridorer, där lyssnar man på varann
för där finns ingen annan sanning än den som gynnar egen hamn
I maktens korridorer, glömmer man sin familj
att minnas barnens frammtid hård, väcker maktens nåd.




Fri vers av Patrik Valler
Läst 360 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-07-03 15:34



Bookmark and Share


  Glahns
Mycket bra text, lite Kafkakänsla och man kan känna papperssmaken i munnen. Det jag känner är att man vill ha mer, kanske en vers till?
Bra skrivet, på dem jävlarna bara:)
2007-07-05
  > Nästa text
< Föregående

Patrik Valler
Patrik Valler