Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag är glad att jag lekte ängel idag och följde med mina syskon och hälsade på dig. Du gör mig glad faktiskt.




Farmors andra världskrig som hon berättade om idag efter maten

 

När den lilla flickan
undrade vad krig var
drömde hon om svaret.

Hon stod på trasmattan
i det lilla rummet
mittimellan köket
och där de sov.
Och så kom doktorn
hon aldrig varit hos
och stack en spruta i
hennes arm och sa:

-Det är det här som är krig.

 

(Hon ville inte stå på den
där trasmattan mera.)

 

 

 

 


Men sen fattade hon nog
vad krig var för någonting.
Kanske lagom när hon
på allvar trodde att det
inte skulle sändas några
nyheter klockan sex längre.


När kriget var slut.
När Hitler tagit livet
av sig eller hur det var.

 

 

 

 


Och idag sitter hon och
tänker tillbaka på hur hon
letade efter de tre kronorna
på planen som flög uppe i
himlen för att se att hon inte
behövde gömma sig under
sängen som såklart skulle
ge henne fullständigt skydd.

 

 

 

 

Du är intressant farmor
fast du uttalar stroke
och wook lite roligt.
Du försvenskar de orden.







Jag tycker om dig.




Fri vers av ingentingflicka
Läst 220 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-07-18 23:27



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

ingentingflicka