Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det är dags....

Invig mig i ditt mysterium,
gör mig odödlig,
befria djuret.
Döda människan och
ge mig ditt löfte
om min välsignelse.
Jag ger min själ
i pant för att tystas.

Lås in katten och
rädda livet på de nio mössen.
Låt Mjölner slå
menorans sju slag och
tända klarhetens
ljus i din
mörka megaron.

Dekalogen har inga
\"Gula Sidor\"
så du får söka det förlorade
lammet i närmaste
hage.

Johannes drunknade i
dopfunten.
Dagen är här och prästerskapet
låser sina dörrar och
tar fram knogjärnet.

De tömmer vredens bittra bägare
i ett svep.
Så lägger de ut bikten
på W.W.W.
Bild och namn finns med.

Kinden har vänts alltför
många gånger.
Nu slår de tillbaka och
syndaren får sin absolution
endast om han tar konsekvenserna
av sina handlingar.




Fri vers av Mikael Karlsson
Läst 445 gånger
Publicerad 2005-04-23 20:35



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mikael Karlsson
Mikael Karlsson