Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mannen och döden

I ett övergivet hus, i en mörk korridor
finns det tydliga spår efter djupa sår.

En gång i tiden, då korridoren var ljus
bodde det en man och en kvinna i detta hus.

Och allting var frid och fröjd,
i det lantliga huset där på sin höjd.

Men så en dag gick något snett.
Mannen förlorade sitt vett.

Kvinnan hittades död - djupa, blodiga sår.
Mannen dömdes att avtjäna många, många år.

Nu sitter mannen där i sin cell.
Och nog borde han ångra sig, väl?

Men mannen har inga minnen kvar.
Hans sinne är svärtat av det som var.

Och när han så avtjänat sina år,
kommer den mörka korridorens sår,
att öka i regelbunden takt,
då mannen mår bäst i dödens makt.





Fri vers av Daybreaker
Läst 274 gånger
Publicerad 2005-04-26 22:04



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Daybreaker
Daybreaker