Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Långt från Atons land

Långt från Atons land
vaknar jag en vintermorgon.

I dina bärnstensögon
seglar jag mot Punt,
seglar längs din kust,
mörkt gyllene,
på havets röda dyningar.
Natten blir ditt hårsvall
och jag somnar trygg bland vågorna.

Månen stiger över Gizeh.




Fri vers av Den siste poeten
Läst 597 gånger
Publicerad 2005-06-05 02:18



Bookmark and Share


  kanelen
KÄnslan du förmedlar här känner jag igen...just en vintermorgon, just där och pyramiderna, Röda Havet...och så långt från Atons land...men färgerna finns där, dofterna!
Ja, den här är otroligt bra!
2005-09-26

    ej medlem längre
Kryddoftande vacker!
2005-06-05
  > Nästa text
< Föregående

Den siste poeten
Den siste poeten