Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skuldrat gevär

Likt en stupad soldat ligger jag för den lilla döden.
Den sista stöten tömde mig på min sista droppe blod.

Du ler mot mig likt en ängel från ovan.
Skickad för att föra mig till kungariket ovanför.

Dina fingrar mot min rygg skär som eggen på min fiendes kniv.
Varmt från mitt spillda blod och mörbultat efter sammandrabbningen.

Din blick träffar mitt hjärta som om den vore en het rekyl från en revolver.
Du ber mig att älska med dig en gång till.

Sakta börjar jag vandra för andra gången mot den lilla döden.
Dock denna gång står jag redo och med skuldrat gevär.




Fri vers av Nhero
Läst 562 gånger
Publicerad 2005-06-15 10:21



Bookmark and Share


  Kajsa missanpassad
-skratta- Tycker även jag att den var kul. Dock stack "Skickad för att föra mig till kungariket ovanför." mig i ögat. "för" upprepas... Kanske byta ut 'föra' mot 'ta'???
2005-06-15

  Håkan Eklund
ha! kul dikt. gillar idén som tusan, men om man får ge kritik i negativ bemärkelse så kanske metaforismen blev tagen ett steg för långt mot slutet.
2005-06-15
  > Nästa text
< Föregående

Nhero
Nhero