Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vem skulle sörja en fluga

Vinden drar i vingarna. Det går inte att flyga rakt fram...en meter fram, fem meter bak.
Och dom jäkla snöflingorna är tunga som bly mot kroppen.
Och ingen mat finns det heller.
Måste hitta en dörr som är öppen någonstans så man kan slinka in och vila sej ett tag.
Hoppas att man hittar ett hem med människor som inte gör en liten fluga förnär.
Flyger vidare. Inga öppna dörrar eller fönster.
Men se där! Är det inte ett fönster som står på glänt där? Skyndar mot fönstret för att slinka in.
Nej! Bara en reflektion. Jäkla kyla. Vad är det som låter? Det låter som om något håller på att brista?
Hystas hit och dit av snön som föll från stuprännan, bultar i kroppen. Flyger vimsigt vidare.
Det är inte lätt för oss flygor i sådana här väder.
Det är kallt, vingarna värker och antennerna fryser fast mot huvudet för att det blåser så kallt.
Ni har det tur ni människor med all er el och teve-apparater. Lyx, flärd och bekvämligheter.
Jag skulle ge vad som helst för att bara kunna komma in i en städskrubb och vila lite grand.
Orkar snart inte mer. Vad tjänar det till? Vem skulle sakna en liten obetydlig fluga?
Vem skulle sörja och gråta över mej?
Vem skule vända sej om mot min grav och säga;
”Där ligger han. Vår tids största kämpe.
Han kämpade in i det sista. jag saknar honom”.
Vilket struntprat!
Människor bryr sej inte om oss flugor, antingen vill de slå ihjäl oss eller så schasar dom iväg en.
Om jag bara kunde få värme mej. Få ny styrka till vingarna. Där!
Om jag kämpar riktigt hårt så hinner jag kanske in innan dom stänger dörren efter sej.
Kämpa, kämpa!! Jag hann! Vilken glädje, vilken värme! Det va nära att man klämdes mitt i dörrkarmen där.
Men när man nu väl är inne va det helt klart värt det. Då ska vi se. Lite mat kanske? Köket, vart ligger köket? Wow, himlen! Jäklar va massa mat, vad e det? Bröd? Det är en jäkla massa gott bröd! Detta måste vara ett bageri. Va häftigt.
Oj va gott, det va ett tag sedan man fick sådan här fin mat serverad. Detta är himmelriket!!!
Nu är man mätt, varm och belåten. Skönt att slippa vindens hårda piskslag. Men va e det där?
En flugsmälla!!!!
*splat*
....”titta mamma! Jag tog en fluga till! Nu har jag slagit ihjäl fyra flugor idag”
”Det är jättebra Anton. Kasta ut ohyran nu och hjälp till att baka”




Prosa (Novell) av Nhero
Läst 448 gånger
Publicerad 2005-06-20 11:09



Bookmark and Share


    n.
haha
jag skrev en dikt en gång, tillängnad en fisk jag hade ihjäl. var rätt paranoid ett tag och trodde att varje gång nåt hemskt hände så var det den som hämnades. lär väl du skonas nu som sörjer över flugan :P
2005-07-09
  > Nästa text
< Föregående

Nhero
Nhero