Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Med stridsyxan i handen

Din rättvisa i min hand
Jag knyter näven
Slår ditt leende ansikte
Tills alla ben bryts i handen
Och jag blöder
Blöder
En motsägelsefull målning på gatan


En blodig kropp
Rycker till
Återfår medvetandet
Ett avslut
Ett försök
Till värdighet
Innan pistolkulan svara alla frågor
Alla utsatta frågor
Om en gud i kyrkans fasad
En betalning validerar allt



Det betyder inget
Om jag glömmer varför jag är här
Att bevara och skydda

En näve

Över en näve

Hjärna

Över hjärta

Är det därför en man låter så
Roligt
När han faller på knä
Med hans hand på hans strupe
Bedjande... Skona mig!

Jag förklarar att de hårdaste kropparna
Gör de mjukaste blad slöa

Jag vänder hans andra kind till

Skär X i hans ögon


Jag lovar
Jag är barmhärtig
Jag har bara tränat
Att inte bry mig om deras liv




Fri vers av Niko
Läst 279 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-04-30 16:12



Bookmark and Share


  Emil.
hårt, kallt och galet bra. gillar hur du får fram lidandet och dina andra kännslor i dina texter. jag skulle kunna betala för att få höra sådan här poesi live.
så jävla sjukt bra...
2008-04-30
  > Nästa text
< Föregående

Niko
Niko