Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

LikgiltighetsBlues

jag inleder varje dikt
med en cigarett
det ska riva i halsen
som koncentrerad cancer
och hembränt med whiskyextrakt

fortsätter med Badkarsmusik
i badkaret
likgiltighetsblues
låter ingenting som
Muddy Waters
men det känns baby

skendöd och skenlevande
med Neal Cassady
på min högra axel
och en skadeskjuten ängel
på min vänstra
utmanar jag landsvägen
på Liv och Död
stålkaross
versus
trädstam

avslutar med att frontalkrocka
med Livet
med att Dö
och återuppstå
som
Den Store Poeten




Fri vers (Fri form) av Furious Stylez
Läst 563 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2010-01-13 18:13



Bookmark and Share


  ptr
Gillar denna väldigt mycket.

"likgiltighetsblues
låter ingenting som
Muddy Waters
men det känns baby"

låter så rätt!
2012-03-09

  lodjuret/seglare VIP
jag har aldrig förut läst en text som denna och jag bokmärker den därför att mitt hjärta är för skört för att läsa hela på en gång...
för övrigt anser jag att det bästa med östersund är gatan
Återvändsgränd. Jag tycker ni har risigt utbud av restauranger och när jag skulle försöka äta på den vegetariska restaurangen fann att inget där kunde jag äta, fick nöja mig med att sitta och se på medan författaren lät sig väl smaka. Men utsikten över sjön mättade min själ i vilket fall som helst
2010-10-29

  Staffan Welroos VIP
grymt skrivet! snygga ord... och du förmedlar känslan mycket bra.
2010-01-15
  > Nästa text
< Föregående

Furious Stylez