Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kalla den vad ni vill...


Sanningen, svaret på livets gåta, ligger den ?

I betraktelsens öga, i den fullt ut levandes hjärta,
i gränslandets fönster, däremellan, inte alls?

Ligger den, som en diamant, skapad av tidens stoff,
pressad,
trampad...
mellan evighet och början,
på botten av livets brunn, slipad av insiktens vatten.

Tycker sig ibland förnimmas, oändlig,
vacker och fullkomlig,
nästan gripbar, ändå onåbar...

Förnimmelsen...
kanske en hägring i öknen, en feberyra i en överhettad själ.
Kanske bara en reflektion på ytan från livet och ljuset ovanför,
från den djupaste världsrymd stor och oförklarlig.

Livet som skapats ur det minsta atommyller , till det största av mirakler...att födas till ovetskap.
Otillfredsställt, utforskande, fantastiskt
levande liv.

Sanningen, svaret på livets gåta,
en manifesterad längtan,
en dröm om mening?




Fri vers av jojanni
Läst 526 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2008-06-15 14:04



Bookmark and Share


  paulawesth
Oj vad bra, den manar till än mer
tankar om livet.
"nästan gripbar, ändå onåbar" tilltalade mig
väldigt mycket :)
2011-09-14

  Carin
Riktigt fint skriven. Välskriven.
Kan inte förklara med ord vad jag tycker.
2008-07-23

  Sladjana Zubcevic
\" ...Sanningen, svaret på livets gåta,
en manifesterad längtan,
en dröm om mening? \"

UNDERBART!
2008-06-15

  Maria Zena Viklund
en här är riktigt riktigt bra och att du lämnar den öppen, applåd o bokmärke!
2008-06-15

  Kalle.O
Bra beskrivet..
2008-06-15

  Kalle.O
Bra beskrivet..
2008-06-15

  Pontus W.U
ah du skriver riktigt riktigt bra!
2008-06-15
  > Nästa text
< Föregående

jojanni
jojanni