Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Pastisch






det rymmer allt
det är kort
men ändå universum i 14\"

limmat och lagad
men dock ser man det
sannerligen fungerar det

ärrvävnad är vackert
men det finns en hake
inte stor men märkbar

trassliga genvägar man ångrar man tog
men du vet: \"All Cops Are Bastards\"
obildade akademiker gör mig rädd

du vill ha referenser
det finns inga källor
men vi talar för tusan samma språk

det åskade i mitt inre
ett regn bär frukt
humöret blixtrar till

ser dig med vämjelse
det var tur
du gillar barn

du fimpar likt en filmstjärna
men skiter som en hemlös
tillfogar det sämsta kända

högerextrem ångest kan ej förstås
när en dito gråter
vi andra skrattar

när jag går i exil
kommer mina fiender tillbaka
som en yngling på nytt

mina rustningar är till mer skada än nytta
det är därför ni älskar mig
när jag bär dem

jag absorberar upp er ångest
jag är eran personlige njure
som aktivt kol, ni rensas rena i sinnet

solglimtar vill ni ha
alltid en entertainment
men själslös underhållning är svår

jag är en bergsklättrare
bestigit själens högsta berg
utan syrgas

spelar samma låt hundra gånger
får ångest av nya toner
repeat är mitt namn

har funderat på att donera min sperma
världen behöver mina kopior
på datband kan man skrynkla utan att det hörs

om de största lögnerna om mig är sanna?
det gör inget
mina backuper räddar mig i alla fall

jobbigt inre skrämmer
det kan man lätt erfara
ingen vill ha ingen, följaktligen mår alla skit

man kan bara skratta
ditt leende är lika tvetydigt som mitt
falska och berikande, menatala c-vitamin

halvtaskiga slag
ger små blesyrer
onda är vi alla

mina pastischer
är bara ett bevis
för att jag lär

arbetsförmedlare snackar mycket
gör mindre och mindre
men jag jobbar på det

de största poeterna
bör läsas på monokrom skärm
där det grafiska gränsnittet inte stör

fantastiska upptäckter
görs inte av de mest kvalificerade
de görs oftast i ensamhet

tidigare fanns det folk på kvällarna
nu är det alltid tomt
livet är en resa i sig självt

jag har lust
då ses vi kl 14:00
eller aldrig

Nordmans sångare har knarkat
det har jag med
och han är känd

brandgula bilar och raggare
med detta bör jag avrunda
om ni inte orkat hit - kommer en populärversion i pocket




Fri vers av Nikanor
Läst 286 gånger
Publicerad 2005-07-08 11:29



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nikanor
Nikanor