Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lillebror

Lillebror kommer hem från skolan
Han har ont
Mamma frågar, men lillebror
- säger att han har sprungit in i en vägg
Lillebror har en spricka i armen
Ja, han sprang ju så fort

Lillebror borstar tänderna jättelänge
mycket längre än förut
Han luktar så illa, tycker han
Dagen därpå vill inte lillebror gå till skolan
Han är sjuk
- lite ont i halsen

Jag frågar hur han mår
Har det hänt något i skolan?
Han skakar på huvudet,
men inte mer

LIllebror och jag spelar spel
Monopol
Vi har trevligt
Jag tror lillebror tycker om mig

Han säger inget
men jag förstår
Tittar lite på honom i smyg
önskar så mycket

Lillebror får luta sig
mot min skuldtyngda axel

Jag önskar att jag insett tidigare
Jag önskar jag fanns där när han behövde mig




Fri vers av Stormflicka
Läst 362 gånger
Publicerad 2005-08-05 13:59



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Stormflicka
Stormflicka