Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ett I-lands problem eller något mycket djupare?


Skolan: frihet eller fängelse?

Olika falla ödets lotter

I sverige tycker vissa tjejer att skola är så boring,
de till och med skapar sig ett varumärke genom att de
skriver i sin blogg om hur boring det är med skola.
De ser skolan som ett fängelse.


Jag läser i nyheterna om hur tjejer i Kandahar, Afghanistan,
blir attackerade på väg till skolan,
de utsätts för angrepp med syra,
av fanatiska stenålders barbarer,
som gömmer sig bakom obskyra och vedervärdiga argument.


Undrar om de tjejerna tycker skola är boring?
Tror inte det, de ser nog skola och utbildning som en väg till frihet.
För dem är det en chans att utvecklas.
De är fångar i ett samhälle där kunskap är hårdvaluta.



Undrar om Blondinbella behöver utlandspraktik.




Övriga genrer av Nikolai Jungsin VIP
Läst 267 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-11-13 10:02



Bookmark and Share


  glittertindra
det är mycket i detta avlånga land vi ser som alldeles självklart.. i all vår bortskämdhet som jag faktiskt hävdar att vi har så missar vi det väsentliga.. att vissa saker är stora förmåner trots att vi inte ser det för att det i vårt samhälle är så.. självklart vanligt..
2008-11-13
  > Nästa text
< Föregående

Nikolai Jungsin
Nikolai Jungsin VIP