Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En stad full av våld

Jag vaknade i morse, i en stad full av våld.

Jag hade under natten tilldelats en gåva.
Jag kunde se människors tankar
överförda till handling.

Utanför min ytterdörr våldtogs min granne,
av sin äkta man.
Hennes själ lämnade kropp, hopplöst resignerad.

På bussen ströp en pojke sin hund.
Han var för tillgiven.

En mor blickar strängt på sin dotter.
Hennes ord slår sönder flickans mod.

En man högg sig själv i hjärtat, med en istapp.
Värmen från mannens hjärta
smälte istappen på ett ögonblick.

Detonerad passagerare dödar busslast.
Splitter från dennes ögon lever kvar i staden,
för alltid.

Våldet förföljer oss, vår art.
Vi andas inte luft, vi andas hat.
Vi har för evigt tappat vår kärlek, vår ömsinthet är såld.
Jag vaknade i morse, i en stad full av våld.







Fri vers av Daybreaker
Läst 227 gånger
Publicerad 2005-08-11 21:11



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Daybreaker
Daybreaker