Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nyponrosen som doftar än

Mamma trär halsduk kring barnets hals
Sänder ut det till världen
Med en stor ryggsäck som växer


Vad väntar runt hörnet?


Leken i barnet
Leker med barnet
Vilseleder
Skyddar


Från vår värld


Oskyldigheten i klara ögon
Renheten i barnets händer
Som bara går att finna där


Människor som vill slå sönder skört

Som en gång varit bland noll
Som hade möjligheter till hundra
Som inte kan bli rena


Barnet vill bli vuxen
Lyssnar för att växa

Till klagosång

Kan du höra världens melodi?


Utslitet
Trött
Tungt



Men det finns hopp
I klara ögon
Rena händer
Och lekar med skratt





Grattis på födelsedagen








Skynda. Fort. Det är bråttom nu.




Övriga genrer av Suddad
Läst 372 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-11-23 01:50



Bookmark and Share


  Lejonhjärtas poesi
Javisst doftar nyponrosen än och så sluts den bildar frukt av sommarens samlade erfarenheter och så till en ny vår knoppas den än än gång för att leva frodas pånyttfödd med mer livserfarenhet där den med tjockare stam följsamt men säkert vajar för vinden doftandes på nytt. Tänkvärd dikt och hylla den som hyllas bör, grattis!
2008-11-23

  Larz Gustafsson VIP
Ömsint och fint skrivet.
2008-11-23
  > Nästa text
< Föregående

Suddad
Suddad