Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Leva ?

Jag har ett val
ett av flera
viktigare än jag kanske trott

Ska jag leva ut varje dag fullt ut

eller

Ska jag gå och vänta på döden?

Den som vi alla vet kommer
förr eller senare
den som finner oss
vare sig vi vill eller inte

nog grinar lie-mannen belåtet
när ljuset brunnit ut
och han ska inkassera mig
men han ska få vänta
länge till
fan så länge att han nästan blir frustrerad


en del går och väntar på nästa liv
de glömmer bort att
ta vara på vad de redan har att förvalta

är det ett val?
att vara som levande död i sin jakt
på eventuella bonuspoäng
i ett liv man inte än vet om man får kvittera ut?


Nej
Livet vill jag leva nu på en gång
jag ser varje dag som en gåva
en chans att göra något bra
njuta som det vore den sista av dagar

En del dagar är jag mer död än levande
men det är de dagarna som gör mig mer levande
för då känner jag vad jag har att ta ut

Himmelen får gärna vänta
och de som vill trängas i kön dit
får gärna fortsätta med det

under tiden skapar jag mitt paradis redan här och nu

vågar du ?




Övriga genrer av Nikolai Jungsin VIP
Läst 226 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-11-27 17:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nikolai Jungsin
Nikolai Jungsin VIP