Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Spegel spegel jag lovar att vara dig trogen även när jag är full av blindhet för mina brister

Jag är en konstig människa
men jag är fin
jag har nyckelben
och en bokstavstrogen spegel
hon speglar mig
varje dag
och visar
med sin erbarmeliga
ärlighet
sanningen om Sara

Som kan se olika ut
i olika vinklar

Ibland tar jag en fotosession av mig själv
som någon självgod
en som tror att hon kan fångas av tiden
fåror kommer jag få
nu ber de om legg
för varje glöggflaska jag köper på konsum

Ja jag är 25 och ska föreställa vuxen
jag ligger brevid olika män
i olika ställningar
och leker att jag lever

Men så får det vara
jag har varit så förihelvetes jävla introvert
att det inte är mer än rätt
att få leva ut sitt bejakande
av liv
av liv som är av enkel vackerhet

Jag är en konstig människa
som ser mina ögon reflektera alla år av magi
alla tragiska misstag
de taskiga förhållanden
då jag stått i en hall och vankat
i timmar i en hel generation

Men nu har jag bara vuxit upp till en tiger
ingen nasse
ingen stackare
nej
nu är jag bara Sara
som ser mitt ansikte i en spegel
och ler




Fri vers av GaiaKaja
Läst 558 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2008-11-27 17:56



Bookmark and Share


  Chorin Raphael
Åh fantastiskt! Så vackert och sårbart på samma gång, älskar den ohämmade frigörelsen som denna härliga konstiga människa får uppleva ÄNTLIGEN!
2016-07-23

  kaffesump
awww.....så bra skrivet..kænner igen mig sjælv...myspys text..me like :)

2008-11-28

  noname_realmind
Ovanligt, rakt och bra skrivet!!

"liv som är av enkel vackerhet"
- gillas extra! :))
2008-11-27

  Fokus
Härligt!
2008-11-27
  > Nästa text
< Föregående

GaiaKaja