Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

lägger en hundring eller två i min keps


blir besviken
på att ni inte förstår

omöjligt
att lära gamla hundar att sitta

verkligen

visst jag är inget proffs på att bete sig
men ni kan fan inte bete er

slänger ur er era absurda påståenden
fattar inte
empatibefriade
kan inte leva
kan inte
oförmögna

lägger en hundring eller två
i min keps
har inte bett om det
men är tvungen att ta emot

och tvungen att tacka

försöker ibland säga upp kontakten
men blir pank
behöver låna
blir dumpad
behöver någon

minns alla slagen
all skam ni tvingade på mig
alla tårar

ett barn ska aldrig behöva
trösta en vuxen
känna skuld över dennes mående

kvartsamtal
tre mot en

tre vuxna mot mig
ett barn

tvåa i matten
en örfil

man äter vad man tagit på tallriken
men den där patébiten
fick jag inte i mig

satt i timmar utan att äta den
eller om det var min bror

för ni förstår, mina minnen
flyter ibland ihop med hans minnen
mina känslor

en vodoodocka

fjärrkontrollen fick man inte leka med
inte grytlapparna
för dom hade mormor stickat

inte sparka boll mot väggen
för det bankar
och mamma har ont i huvet

bakis
men det förstod jag först senare
många år

varför somnar pappa alltid vid teven?
min uppgift att fimpa ciggen

hjälpa honom till toaletten
när han råkade kissa i min brors säng
lyfte madrassen och tömde

det här behöver vi inte säga till nån

ett återkommande mantra
blev mycket vi inte behövde säga till nån

hatar ert sätt
era porslinshundar
era nya köksluckor för 12000
och er julservis
ni får ju ändå aldrig några gäster
ni har ju ändå inga vänner

ändå
ett barn slutar inte älska sina föräldrar
det slutar älska

sig själv...













Fri vers av Staffan Welroos VIP
Läst 294 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-12-21 20:27



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Staffan Welroos
Staffan Welroos VIP