Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att lida för konsten

Jag flydde ljuset gnyende
     skrynklig och halvt flamberad
   var kanske inte den starkaste i kullen
     för vek
        ingen direkt drift
        bara ren darwinism
  igår
       så långt borta
  nu
       ändå så kort förgånget
           lärde mig former -
           att forma saker
     någonstans där kom driften
            att vilja stifta
     att forma strofer till paragrafer
     att erkänna mig skyldig
                            total underkastelse!
                 övermäktiga ord
           agerar endast mellanhand
    vill ändå ha äran
         att forma eller formas -
         det är frågan
     och hur mycket man är villig
                     att lida för konsten
   frosseri
        vanmakt
   slagkraft
       skarpvässad går jag
                med bestämda steg
  blir kanske hörd.




Fri vers av Pontus Landström
Läst 821 gånger och applåderad av 22 personer
Utvald text
Publicerad 2008-12-31 02:04



Bookmark and Share


  Mr Lindemann VIP
Ja, det var en bra och finstämd dikt som är lite utöver det vanliga

- Bra språkbruk
2009-01-07

    Patrique
Fascinationen är stor över din skrivarkonst i vilken form och formulering håller hela vägen fram...
Bokmärker dessa dina rader och känner mig trygg
i tanken över en självklar fortsättning på ditt skrivande.
2009-01-07

  MeAmmie VIP
Ja dina ord är inte olästa de är suveräna i takt och harmoni!
2009-01-06

    ej medlem längre
Gillar detta med "skarpvässad går jag" Fasiken va bra" Gillar att du skriver funderande texter... Då får man sina egna svar!
2009-01-04

  Kim VIP
hörd eller lyhörd, ja det är frågan!/K
2009-01-04

  Bjarne Nordbö
I elfte timmen. Den här måste jag återkomma till. Den liksom kräver det.
2008-12-31

  dubbelve
Herregud människa


du är


genialisk!
2008-12-31
  > Nästa text
< Föregående

Pontus Landström
Pontus Landström