Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Har den varit här förr? Jag minns inte...


sestina

Slå om fyra vred
i snabb följd efter varandra:
en handling så enkel,
alldaglig, men som
ser ganska bra ut
på film: beslutsamt: dramatiskt:

manligt: okonstlat: dramatiskt:
han är fri, han är vred,
han är en pilot som flyger ut
(flickor håller i varandra),
redo för sin uppgift som
är dödlig och enkel.

Kommer ur folkleden, enkel:
imponerad av allting dramatiskt,
charmerande obekväm men briljant som
affischpojke. Stod och vred
sina händer, knakande mot varandra;
tog sig strålande ut.

Tar sig sammanbiten ut,
hem från sin räd. Enkel
match. Vi skålar med varandra.
Grafik med kryss på kartor: dramatiskt.
Samma kartor vi vände och vred:
en enkel seger såg det ut som.

Det var som
om landet stannat. Talesmannen såg ut
över församlingen. Upprepade, mäkta vred
med leksaksröst: Sanningen är enkel.
Kan inte kommentera beslutet. Dramatiskt.
Journalister mönstrar varandra.

Vi gillar inte varandra.
Det är precis som
väntat. Det blir inte dramatiskt.
Han kommer in. Jag går ut,
leksakssteg. Min uppgift är enkel.
Jag går till jobbet och vrider mina vred.




Fri vers av martin johnsson
Läst 358 gånger och applåderad av 5 personer
Utvald text
Publicerad 2009-01-09 02:46



Bookmark and Share


  Bjarne Nordbö
Tror inte det, men en annan var på förstasidan igår. Jag tycker du har ett väldigt spännande sätt att ta dig av språket i alla former du uttrycker dig. Detta inget undantag. Sestina, ja jag säger då det. Perfekt.
2009-01-09
  > Nästa text
< Föregående

martin johnsson
martin johnsson