Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Den heter som den heter, och är ändå inte tillägnad John Coltrane.


intercellular space

det finns det finns
så mycket som kan
det finns så mycket
som kan gå kan
gå fel sönder kras
kabom metaforere
metastaser det finns
det finns så mycket
i oss som är
så mycket i kroppen
administrationen
framförandet som är
och går att så mycket
som inte finns
meristem det förflutna
framtänder kan gå
och falla och analyseras
och tydas förändring
visset turgor och
transpirera
och kollagen men
inte pektin kork
så vi måste minnas
fackverk proteiner
stilisera fossilisera
inlagra kristallin
synapskoppling i
hippocampus min
hippocampus din
hippocampus vad
händer som i en
kremerad hjärna
alla vet enkelt system
ingenting att tala om
borta kollagen ärr
det som blir kvar
som en kokong
inte ved inga väggar
inget hus det finns
bilder av hus
psyket är ett hus
som brunnit ner
finns så mycket
som inte är magiskt
energi i kroppar
fotosyntetiska löv
reducerade som hos
equisetum av
equisetaceae av
equisetales i
pteridophyta ett
ogräs är en växt
som inte växer där
nån vill den ska
växa ett ogräs
kanske annan
uppfattning om vad
som är ett ogräs
en bukett som jag
inte kunde lämna
lämna fram mina
ben lydde inte
gick inte fram tog
inte personligt
farväl och lilla
equisetum fick bli
kvar det finns så
det finns så mycket
som finns som
försvinner




Fri vers av martin johnsson
Läst 242 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-01-11 18:18



Bookmark and Share


  Bjarne Nordbö
Det finns så mycket jag tycker om här, inte minst rytmen.
2009-02-15
  > Nästa text
< Föregående

martin johnsson
martin johnsson