Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Moral

Vem tycker inte synd
om Hitlers soldater
som dog i onödan
och begravovs under tjocka lager
av skam
och glömska
Vem tycker inte synd
om de som låter sig luras
och kastar bort sina liv
för svekets mästare
Moral är ett mänskligt påhitt
och finns i många varianter
och skulle alla dömas efter allas varianter
skulle alla vara brottslingar
men för att kontra moralen
och hindra dess svepande
och oförlåterliga domar
att verkställas
har vi det mer entydiga begreppet
medkänsla
också känt som medmänsklighet
och den kan i sin ädlaste form
om inte gilla
endock förstå
också de vidrigaste former
av mänsklighet




Fri vers av mannaminne
Läst 256 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-01-13 04:26



Bookmark and Share


  John William
Jag är en av de som försöker hålla civilkurage fanan högt. Viftar med den så ofta jag kan och tittar uppfordrande in i folks ögon när de bevittnar små eller stora orättvisor utan att höja på ögonbrynen.

Nödvändiga reflektioner!

p.s.
"och begravovs under tjocka lager"

ska det stå så?
2009-01-13
  > Nästa text
< Föregående

mannaminne