Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I natt dör min bild av dig

Ibland när ingen ser vågar jag vara

galen

Då tänker jag att kanske behöver det inte vara 

så här

Jag kunde åkt i en fin bil med en god drink

och vara så där fint, belevat

salongsberusad

Men nu åker jag nattbuss och kämpar

för att inte kräkas på sätet bredvid

Det är förbjudet

och jag har inget

körkort

 

Fan.

 

Vi skulle ju älska i motljus

Så som det ska vara

Så som jag antar att det är

för somliga

Något random band skulle spela i bakgrunden

Det skulle bli

vår låt

Inte knulla i din mammas sovrum

och vårt soundtrack är inte när hon steker köttbullar

Fräsfräs

Det är inte vår låt alls

Ändå knullar vi

 

Jag försöker knulla bort 

känslan

av att min kropp passar bättre i någon 

annans

Varför du ligger med mig

det vågar jag inte tänka på

än mindre 

fråga

 

Du älskar inte mig

och det här är ungefär fem norénpjäser från

kärlek

 

Jag är bara någon som försöker att inte spy på en nattbuss

dels för att det är förbjudet

dels för att jag har min

image att tänka på

Utan nattbussen kommer jag inte

hem från dig

din mammas köttbullar

min känsla av att ligga med dig 

bara för att jag inte hittat någon annan

 

Jag har inget körkort så

släng inte av mig nu

släng inte av mig

 

släng

av

mig




Fri vers av Anton Lind
Läst 318 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-01-20 22:40



Bookmark and Share


  greajt
gillar't (:
2009-01-21

  Skogen/Staden
Ok. Försökte skämta subtilt men det gick nog snett. Men... Jag gillade din text. På riktigt. Speciellt raderna jag skrev.
2009-01-21

  Skogen/Staden
Här kommer en kommentar formulerad som en dikt:

Jag vet inte om du
står
som kamrat bakom dina ord
eller bara en pojke med vacka ord
jag gissar på båda
men tänker
att det inte spelar någon roll
för jag litar på tvivlet
också.

Ok. Ska man vara pretto så ska man.
Gillar dikten mycket, speciellt raderna:
"Du älskar inte mig

och det här är ungefär fem norénpjäser från

kärlek"
2009-01-21
  > Nästa text
< Föregående

Anton Lind
Anton Lind