Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Nuförtiden raggar man väl mest på nätet. Den här dikten är från tidningarnas glansepok.


Kontaktannons

Vem vill ha en frusen stackars man på sexti höstar
sexti vintrar också för den delen
och det andra ska vi inte tala om

Vem vill ha en kravmärkt gammal man som inte bröstar
sig och inte bortförklarar felen
men är realist och gärna medger dom

Vem vill ha en gubbe ganska slut och led vid livet
en som sett och tröttnat på det mesta
och gör vad som helst för att få dan att gå

men ifall du tycker om att klaga är det givet
att då vore det det allra bästa
om du fick en man att ösa galla på

Kanske kan jag duga som en matta framför porten
en som samlar upp allt grus och lera
aldrig visar herremansfasoner

en som tiger still och tyst en sån som bär på lorten
tänk på saken kan du reflektera
skriv ett svar till ”Brustna illusioner”




Fri vers av stenhur
Läst 229 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-03-14 14:39



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Bra skrivet, är det verkligen så illa?
2009-03-14
  > Nästa text
< Föregående

stenhur
stenhur