Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Att kräva stora donationer eller sälja avlatsbrev med löfte om lindring i de eviga straffen var länge ett effektivt sätt för kyrkan att skaffa sig inkomster. Men för att få fart på ekonomin måste man skrämmas rejält.


Purgatorium

När du har värk i en arm eller tå
och om du plågas av gikt eller så
så minns att en smärta i varje tum
skall plåga dig i purgatorium

Om du tror du är hygglig och bra
så nog har du syndat vareviga da´
för det skall du plågas i helvetets rum
du skall brinna i purgatorium

Och du som har slagit din syster och bror
och du som tänkt syndiga tankar om hor
och du som är tjuv eller eljest är skum
du skall brinna i purgatorium

Men om du ger av ditt överflöd
hjälper oss hjälpa en broder i nöd
får du vårt bonusmysterium
som är lindring i purgatorium




Fri vers av stenhur
Läst 954 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-03-18 12:35



Bookmark and Share


  Grävling
Den här skulle passa till musik. Vilken visa!
2009-03-27
  > Nästa text
< Föregående

stenhur
stenhur