Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Och att allt är så tomt.

Och man vill lägga sig i skogen
och blunda i evigheter
och man vill smeka ett vindnupen
rot som villat luften
i snirkelbanor alltför länge
så att den blivit så där mjuk och len
som bara rötter kan bli.

Och man vill tänka sig att
roten skulle kunna vara din hand och
i min så skulle den bli varm och
levande.

Men ute är det en halv meter snö
och minus 16 grader och jag sitter
inomhus tom och stel och
kan inte förstå att du faktist såg
äldre ut än mej och att dina fingrar var så
kalla och att jag inte kan gråta.

Och att allt är så tomt.




Övriga genrer av Yrre VIP
Läst 220 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-03-25 19:03



Bookmark and Share


  Christine Sabel
Våren kommer! jag luktade den idag, men visst är det kallt, härlig känsla att ligga i skogen, det saknar jag i storstan
2009-03-25

  Gisela Nordell
finns substans i dikten
och känslan
att våren är på väg
2009-03-25
  > Nästa text
< Föregående

Yrre
Yrre VIP