Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skuldbarn av vår tid

skulden

Det är märkligt.
Vi hyllar Messias men beter oss som Judas.

skulden

Det är i dina händer vi blir renade
för all framtid,
Judas.

För du säger att vi kan fela,
att skulden kan släppas
för alla är vi skuldbarn av vår tid.

Kanske finner vi en kruka vid regnbågens ände,
fylld till brädden av hat,
och hatet kommer att formas till guldkorn
som seglar iväg på regnbågens glatta fasad.

Och hatets guldkorn
ska strös över mänskligheten
och tillåta vreden.

De arga och dömande ögonen
ska fyllas av skam och sorgsenhet
över vad de åstadkommit.

skammen

lämna mig därhän
låt mig vila en sista stund

skamvrår
skuldsår

i en sista tid
är allting och ingenting tillåtet

vi ska vara och vi ska inte
vi ska känna och vi ska inte

för alla är vi skuldbarn av vår tid




Fri vers av Daybreaker
Läst 275 gånger
Publicerad 2005-09-18 16:12



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Daybreaker
Daybreaker